DE KUNST VAN ZELFVERWERKELIJKING


De Kunst van Zelfverwerkelijking is een simpele & wijze manier van leven, die tegelijkertijd het contact met de Ziel doet bevorderen. 

Om deze reden is het geen filosofie, geen ideologie van het Leven. Het is een Nobele, Heilige en actieve Leer die u op het Pad van de Evolutie zal brengen en U doen ontdekken wie U werkelijk bent.

De bewustwording van de Ziel is een gradueel proces die au sérieux genomen moet worden (zonder zichzelf au sérieux te nemen) en dagelijks onderhouden dient te worden met oefeningen of minstens ermee bezig te zijn. Het gaat niet zonder vallen en opstaan, dit vraagt zelf-discipline, moed en geduld om vol te houden. Door het gewoon te doen kan het niet anders zijn dat de relatie met uw Ziel een beter contact zal krijgen en dat U - na enige tijd - het Zelf zult ervaren. Ter informatie de personaliteit is niet de Ziel. De personaliteit wordt stapgewijs doordrongen door de Ziel, om uiteindelijk samen één te worden met de Ziel. De personaliteit smelt progressief door regelmatig in contact met de energie van de Ziel te komen. Dit proces kan nog op een sneller manier 'bereikt' worden door regelmatig aan Transmissiemeditatie te doen.

"Hoewel God in werkelijkheid overal is, worden individuen zich ervan bewust dat het mogelijk is de Heer in het Hart te ervaren. God is niet in de hemel. God is in het hart. Wanneer het verstand rustig is, vrij van dogmatische visies, zal het de waarheid opnemen. Zelf-verwerkelijking is God-verwerkelijking. De lering van een Meester zet je aan om naar binnen te kijken, in Uzelf. Dit is geen godsdienst, dit is geen politiek, dit is geen ideologie. Het is de Kunst van het Leven."

Benjamin Creme, Maitreya's Missie, Tome II

De praktijk van Zelfverwerkelijking is de gemakkelijkste manier om de Heer te kennen en te ervaren.

De eerste stappen zijn :

Eerlijkheid in het denken

De meeste mensen denken het ene, zegt het anders en doen het weer anders. Dit is oneerlijk.

Oprechtheid van geest

Wees jezelf, kopieer niemand. Zeg wat je denkt. Het is een gesprek voeren van hart tot hart.

Onthechting

Jij bent uw lichaam niet, jij bent je emoties niet, jij bent niet uw constructie van denken.

Eender welke professionele achtergrond, eender welke geloof, eender welke opvoeding, eender welke huidskleur U kunt er nu aan beginnen.

"In zijn geestelijke leringen legt Maitreya voortdurend de nadruk op het belang van zelfrespect, gewaarwording en onthechting. "Zelfrespect is het zaad van gewaarwording", zegt Hij. "Zonder onthechting is er geen verlossing." 

Benjamin Creme, Maitreya's Missie, Tome II